R C Claas Axion 850 Med fjärrstyrning - Die-Cast Fordon - Siku 6882


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Camilla Bengtsson/MittMedia

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Restaurang av Game Watch Penguin Använt Epoch
Spansklärarens njutfulla dubbelliv - Sydsvenskan

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenEn äldre man anhållen för dubbelmordet i Arlöv - Sydsvenskan Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt 22 oktober 2019 11:37
Mannen är därmed olämplig att fortsätta sitt arbete som präst och med ungdomar, anser församlingen.

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
PONTIAC GTO 1965 capri guld 1 18

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
1 18 grönljus Precision Collection 1966 Cadillac Ambulance vit röd 18003

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Hon 37 år och han 34 år.25 oktober 2019 15:13vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
GeminiJets 1 200 Philippine Airlines A350-900 RP-C3501 G2PAL789
13 november 2019 12:48

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Sabina Svärd och Matthias Farenholtz

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. – Vi måste ta till alla tillgängliga medel för att lösa det här.
Modell Bilskala 1 18 Sunstjärna Mercedes Strich 8 Coupe Diecast Model
Huruvida mannen kan fortsätta att jobba som präst över huvud taget beslutas av domkapitlet.

På tisdagen godkände ministerrådetKnivskurna hästen i Burlöv - Sydsvenskan21 oktober 2019 07:33Spansklärarens njutfulla dubbelliv den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
3 november 2019 12:00

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenKnivskurna hästen i Burlöv - Sydsvenskan anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

The Davenport Story Volym 1 The Life and Times of a Magical Family 1881-1939 by